18-04-10

Eerbetoon

4 jaar geleden streken The Triffids al eens neer in Hasselt om hun vroegere frontman David McComb en diens indrukwekkende erfenis te gedenken mits een tribute-avond (An Evening with The Triffids). Gisteravond werd die Tribute nog eens overgedaan in KC België in de vorm van de 3 uur durende show "A secret in the shape of a song", met nog meer gastzangers dan in 2006.  Op het podium werden The Triffids bijgestaan door o.a. Mick Harvey en Warren Ellis, Rob Snarksi (The Blackeyed Susans) en Mark Snarski, Stef Kamil Carlens (die voortreffelijke versies neerzette van Personal things, Lonely stretch en A trick of the light), zelfs Harald Vanerf (ex-Hoodoo Club, wie kent ze nog?) mocht in de bisnummers nog eens opdraven om zijn in 2006 zo fel gesmaakte cover van Property is condemned over te doen. Er waren nog wat Australische gastzangers, ik ken niet al hun namen. Het doet er niet toe, wat telt is dat het (opnieuw) een mooi eerbetoon was.  The Triffids klonken in de 80's op een podium niet zelden intens, broeierig, passioneel (ik herinner me nog vrij goed hun passage op TW in '87). De 25-jaar oudere overgebleven Triffids kunnen die intensiteit anno 2010 uiteraard niet meer reproduceren.  De magie van The Triffids on stage (en op plaat, for that matter) was in hoofdzaak te danken aan het genie van de grote David McComb. Daar was het 'm om te doen in Hasselt: de erfenis van McComb herdenken (naar aanleiding ook van de nieuwe best of 'Wide open road" en de deluxe CD-box), een intimistisch, sfeervol avondje voor de fans.  En daar zijn "Evil" Graham Lee en zijn Australische maats voor de 2e maal in geslaagd.

Commentaren

Enige research leert mij dat de blonde dame Melanie Oxley heet. (Geert herinner mij de songs, aub) Je hoort ze te kennen van de backings op Raining pleasure.
De Nicolas Cage lookalike heet Simon Breed, dat had ik nog onthouden. Hij blijkt een Britse uitgever van comics te zijn die ook platen maakt. The Smitten King Laments is een referentie die geregeld opduikt, mij althans totaal onbekend.

Gepost door: LucV | 19-04-10

embedded Het eerste nummer dat Melanie zong was "Embedded". Wat ze daarna zong, kan ik me op dit moment helaas niet meer voor de geest halen. we're getting old...

Gepost door: Geert S | 19-04-10

Lifelike En "lifelike" zou wel eens Melanie's 2e vertolking kunnen geweest zijn. Het valt me trouwens op bij het herbeluisteren van McCombs enige solo-CD "Love of will" dat dat eigenlijk toch wel een erg goeie CD is, veel beter dan ik 'm indertijd inschatte. En het concert in de Vooruit toen (27.04.94) van David McComb & The Red Ponies was heel, héél goed.

Gepost door: Geert S | 19-04-10


Beste blogger,

Deze week staat jouw blog in de kijker op de Skynet Blogs Home Page!

Neem ook een kijkje op onze nieuwe Facebook Fan Pagina.

Van harte proficiat & nog veel blog plezier!

Groeten,

Gepost door: Dennis van Skynet Blogs | 26-04-10

De commentaren zijn gesloten.