12-11-09

Yo la tengo, Leuven, 11.11.09

Ik zou hier kunnen klagen dat ze Stockholm syndrome niet gespeeld hebben of helemaal niets van de heerlijke coverplaat Fakebook, en dat ze dat gemakkelijk hadden kunnen doen als de net iets te lang uitgesponnen oefening in gitaarnoise van Ira Kaplan in een naar schatting 20 min. durend I heard you looking (maar een heerlijke instrumental blijft het wel*) , vijf minuutjes minder lang had geduurd.  Maar dan ben ik een zeurpiet en vergeet ik al het goede dat ik gisteren van Yo la tengo zag in Het Depot te Leuven.  Zoals een strak Sugarcube en Nothing to hide, het door het publiek in dank aanvaarde Mr. Tough, het ingenieus opgebouwde Here to fall, of de verstilde pracht van Our way to fall (in de bisnummers, waarin de band ook heel even reïncarneerde in The Condo Fucks).  Yo la tengo ontgoochelde niet.  En Popular songs is met gemak een van de sterkste CD's van 2009.

Hieronder: een vrij goede amateuropname van het ook al zo mooie I'm on my way, opgenomen in Londen tijdens de huidige toernee.

* Ik moest tijdens I heard you looking denken aan dat andere epische gitaatnummer - Spiders van Wilco, enkele dagen geleden nog gezien in de AB. Toevallig blijkt er op Youtube ook een video te staan van Spiders live, afgelopen zomer door Wilco mét Ira Kaplan.

 

22:42 Gepost door Geert S in Live | Permalink | Commentaren (2) | Tags: leuven, het depot, yo la tengo |  Facebook |

Commentaren

Ah godver Zelf gekozen voor de grindcore/punk van Venomous Concept (en het was goed), maar nu ik lees dat ze "I heard you looking" speelden heb ik toch een beetje spijt. Dat heeft hier uren op repeat gestaan in de periode dat ik Painful in huis haalde, geweldig nummer!

Gepost door: Guy | 16-11-09

Ja geweldig nummer, zelf heb ik het leren kennen via een bijna 13 minuten durende versie van Teenage Fanclub (als extra track op de single "Neil Jung"). En pas daarna kocht ik "Painful".

Gepost door: Geert S | 16-11-09

De commentaren zijn gesloten.