07-11-09

Wilco (the concert)

Het was goed, het was zelfs heel goed, maar echt legendarisch werd het nergens. Zouden die van Wilco, toch ook niet meer van de jongsten, nog tot legendarische concerten in staat zijn? Aldus (nq) van Humo in zijn recensie van hun concert op Pukkelpop 2009.  Ook het concert dat Wilco gisteren in de AB gaf zal misschien niet de legende ingaan, maar Tweedy en co etaleerden toch weer die vanzelfsprekende klasse die enkel de grootsten bezitten.  Tweedy speelt dan ook al enkele jaren met de straftse line-up uit de geschiedenis van zijn groep, een verzameling virtuozen op hun instrument die er bijna allen ook nog hun eigen solo- of hobbyproject op nahouden (drummer Glenn Kotche, gitarist Nels Cline, John Stirrat met The Autumn Defense, Mikael Jorgensen met Pronto, Tweedy doet ook wel eens solo-shows), en die als ze samen op het podium aantreden, niet zelden magie creëeren. Dat deden ze bv. in de Vooruit in Gent in 2007, dat valt te horen op de sublieme live-CD Kicking television, en gisteren ook bij momenten in de AB.  De nadruk in de setlist lag op de albums Yankee Hotel Foxtrot (I am trying to break your heart, Reservations, Poor places, Jesus etc. , I'm the man who loves you, Heavy metal drummer) en A ghost is born (Company in my back, Wishful thinking, Handshake drugs, Spiders, The Late Greats, I'm a wheel) , aangevuld met een greep uit het nieuwe album (Wilco - the song, Deeper down, One wing, Bull Black Nova, Sonny feeling). Tweedy slaagde er in om Jesus etc. volledig door het publiek te laten zingen. En Cline excelleerde als vanouds tijdens zijn eigen "Marquee moon" moment: het altijd briljante Impossible Germany

Ik heb de hele dag lopen nagenieten, en heb enkel CD's van Wilco gedraaid. Wat maar één ding kan betekenen: het was weer heel goed, wat Wilco daar in de AB liet horen.

decoration

22:51 Gepost door Geert S in Live | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ancienne belgique, wilco |  Facebook |

Commentaren

Volmondig mee eens

Gepost door: Zwino | 08-11-09

telepathie? Ik lees vandaag de recensie op Goddeau, ook gisteren geschreven, en wat zie ik: de recensent maakt eveneens de vergelijking tss. "Marquee moon" van TELEVISION en "Impossible Germany". Ik had zijn niet recensie nog niet gelezen toen ik het hier schreef. Een geval van telepathische gaven wellicht.

Gepost door: Geert S | 08-11-09

Songs: check, live act: check, geluid: check. Een slecht concert van Wilco zou groter nieuws zijn dan een goed. Wilco legt de lat voor de concurrentie heel hoog. Iets te veel automatische piloot, ik zag ze al beklijvender, maar klasse te over.

Gepost door: LucV | 09-11-09

De commentaren zijn gesloten.