25-07-09

Disconnect

Op 9 september vorig jaar schreef ik hier nog: ben ook benieuwd naar Contadors plannen als Bruyneel zijn goede vriend terug zou binnenhalen.  De hele wereld heeft het inmiddels kunnen zien: Contador heeft met de benen geantwoord op de niet eens zo subtiele manier waarop Armstrong hem een paar keer probeerde te onttronen als (co-)kopman. Hans Vandeweghe zei in Tour 2009 dat hij verwacht dat Contador morgen zijn ploegmaat alsnog doelbewust van het Tourpodium zal trachten af te rijden. Eerder in diezelfde uitzending viel te zien hoe Lieven Van Gils zijn teleurstelling moest verbijten toen Armstrong, nogal kortaf, de belofte van zijn management niet nakwam om, na zijn handtekening op de houten tafel te hebben gezet, een snelle babbel te slaan.  Van Gils probeerde toch nog even: 3e, 4e of 5e in Parijs, maakt het je nog uit? You've won the Tour many times, haven't you? De immer sympathieke Van Gils raakte hier natuurlijk langs zijn neus weg een gevoelige kwestie aan. Natúúrlijk is het een enorme kwestie van eer (en van publiciteit) voor Armstrong om toch minstens dat podium te halen, en tegelijkertijd beseft hij dat de grootste saboteur om dat doel te bereiken binnen zijn eigen team zit.  Maar het is een situatie die hij zelf gecreëerd heeft, en als het zo uitdraait krijgt hij gewoon een koekje van eigen deeg.  Can somebody disconnect me (hij had nog een microfoontje op), ordonneerde de Texaan nog en weg was hij.  Een beetje pissed en al bij al een niet erg sympathieke indruk achterlatend. What else is new?

decoration

00:09 Gepost door Geert S in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Van een gele Contador worden we ook niet bepaald vrolijk. Daar kan ik me niet mee verzoenen. De vrees dat hij nog enkele jaren voor het hoogste schavot gaat vergalt ... brrrr.
De TdF was vooral interessant om de vele onbegrijpelijke tactische beslissingen die de renners en ploegleiders opstapelden.

Gepost door: LucV | 26-07-09

De commentaren zijn gesloten.