24-02-09

Nog een nieuw bandje

Bij het doorbladeren van de recensies in de laatste Uncut stond ik even stil bij 2 zinnetjes over The Airborne Toxic Event: an unmastered home-recorded mp3 of stupendous orchestrated scorcher "Sometime around midnight" has become the most "added" alternative track in the US, above Metallica. The Airborne Toxic Event's debut, meanwhile, touches on Stooges garage rock, sultry blues, Strokesian pop, all swaddled in opulent Americana.  Deze beschrijving deed me even watertanden, maar u weet hoe dat gaat: die nieuwsgierigheid naar CD's van nieuwe bandjes wordt vaak genoteerd op een "to check-lijstje" dat dan vaak ook nog eens verloren gaat tussen al die andere to-do lijstjes en allerhande te betalen facturen.  Maar deze week is "Sometime around midnight" de Hotshot op Stubru en kon ik er niet naast luisteren: dit wordt een van de hits van dit jaar, en The Arcade fire lijkt er (op basis van deze song, tenminste) een stevige concurrent bij te hebben. 

Commentaren

Een hele tijd terug ook al iets van deze band beluisterd. Toen vond ik het maar matig. Ze zijn ondertussen precies wel gegroeid als ik mag afgaan op Uncut. Dus misschien toch eens opnieuw uitchecken.

Gepost door: Secretly Belgian | 25-02-09

strijkers Hopelijk hebben ze het verstand om de strijkers thuis te laten als ze op tour gaan. Bands die strijkers meenemen op tour nemen zichzelf immers veel te serieus ...
Maar voor een eenmalig tv optreden kan het nog net ...

Gepost door: Zwino | 25-02-09

Heel mooi. Ik heb niets tegen strijkers dus voor mij kan het wel. Maar de referenties van Uncut lijken mij toch niet te rijmen met hetgeen ik hier hoor: "Stooges garage rock, sultry blues, Strokesian pop, all swaddled in opulent Americana"?

Gepost door: peerke | 26-02-09

De commentaren zijn gesloten.