16-02-09

De kruik gaat zolang te water...

decorationdecoration

Ik heb eerlijk gezegd nooit veel last gehad van Vlaams-nationalistische gevoelens. Misschien heeft het iets te maken met die hemeltergende slogan "wat we zelf doen, doen we beter" van Gaston Geens indertijd, of door de parodie die de functie van Vlaamse minister-president een eeuwigheid lang toegemeten kreeg van Zijne Pompeusheid, ene Luc VDB uit Mechelen (tevens doctorandus cum laude in de Kromtaal). Wellicht heeft het ook te maken met de Bourgeois en Brepoelsen van deze wereld, vleesgeworden saaiheden met een voorliefde voor Vlaamse fermettes en Laura Lynn, waar je op het internationale toneel toch liever niet mee wil uitpakken. 

Maar vandaag zag ik Kris Peeters in Terzake aankondigen wat iedereen al wekenlang ziet aankomen: het einde van de Gemeenschapsdialoog. Is dat een voorbode van het einde van dit land? Neen, verre van. Maar toch: het is een niet mis te verstane boodschap aan de heersende Waalse politieke klasse, niet in het minst aan Mr Cynical en zijn trawanten.  Ik kon het niet helpen om te denken: ja ja ja, trek die stekker er maar uit. Tot hier en niet verder, beste vrienden. De kruik gaat zolang te water tot zij barst, declameerde mijn leraar Nederlands indertijd weleens, en dan wist je: we kunnen er maar beter onmiddelijk mee kappen, of er hangt onheil in de lucht. 

Kris Peeters heeft het: autoriteit, zin voor tactiek, flair, een talent voor heldere communicatie.  Hij is wat dat betreft uit hetzelfde goede hout gesneden als een Frank VDB of Pascal Smet. Ben ik fan? Toch bijna.

 

22:24 Gepost door Geert S in Politiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Smet op het blazoen How, Smet vergelijken met Peeters of VDB? Is dat niet wat kort door de bocht? Wat heeft Smet al mogen doen in Brussel buiten de uurroosters van de MIVB wat aanpassen?

Maar wel goeie zet van Peeters, wat mij betreft had die al veel eerder mogen komen. Trouwens, Reynders zei al vlak na de federale verkiezingen dat er geen staatshervorming zou komen voor de regionale verkiezingen van juni 2009 (hij vond het doorbreken van de PS meerderheid in Wallonnie al een staatshervorming op zich; om daarna schoorvoetend de PS mee in de regering te nemen onder druk van CDH). En kijk eens aan: er komt idd geen grondige staatshervorming voor juni 2009. Reynders' wil is wet. Mooie woorden over solidariteit over de gemeenschappen, eendracht maakt macht etc, maar het blijft wel een feit dat je in dit land als Vlaming niets kan realiseren zonder er een zware prijs voor te betalen.
Verder is de NVA een gevaarlijke partij, De Wever "un homme dangereux". Dat is toch wat die andere media verkondigen. Maar dat de MR al jarenlang op de boer gaat met de meest haatdragende partij (jegens Vlamingen), daar wordt geen woord over gerept. Sterker nog: in Vilvoorde was er nog niet zolang geleden een papzak die 2 MR-leden in zijn schepencollege opnam.

Gepost door: Zwino | 18-02-09

pandoering Reynders gaat volgens mij trouwens met de verkiezingen een pandoering krijgen waar hij niet goed van zal zijn. Want laten we ook niet vergeten dat hij het departement financiën sinds jaar en dag doelbewust slecht beheert. Aanpak fiscale fraude, een performante organisatie? Het minste van zijn zorgen. Et voilà, de belastinginkomsten vallen veel lager uit dan voorzien. Dat in tijden van een gitzwarte econmische crisis is gewoon catastrofaal.

Gepost door: Geert S | 18-02-09

Denk je dat de kiezers van Reynders hopen op een daadkrachtige FOD Financiën?
Beloofde Peeters enkele maanden geleden niet dat hij garanties had op deelakkoorden over een staatshervorming?

Die staatshervorming is nodig. Het begint bij meer en meer politiek correcten door te dringen. Maar zolang de angst voor de Waalse kiezer de franstalige partijen blijft verlammen zal er niks van in huis komen.

Gepost door: LucV | 18-02-09

De commentaren zijn gesloten.