23-11-08

They say it's your birthday...

Wie deze maand 40 wordt, verkeert in goed gezelschap: we vieren ook de 40e verjaardag van de release van The White Album.   Ik heb er 10 jaar geleden een knap uitgegeven vinyl replica ltd edition op CD (de 30th anniversary edition) van gekocht omdat het - zoals voor miljoenen anderen wellicht - mijn favoriet album is van dit niet ongetalenteerd bandje uit Liverpool. Lees ook eens de aanbevolen reeks op Peerke's plaatjes over the Fab Four in 1968. En nog een tip voor op een rainy day: puzzel eens de ideale 1CD versie van The White Album bij elkaar door de beste 16 songs uit te kiezen en in de juiste volgorde te zetten.

Keith Richards en Eric Clapton speelden geen gastrol* op The White Album, maar vervoegden Lennon wel voor deze versie van Yer blues in The Rolling Stones Rock and Roll Circus, opgenomen op 11.12.68.

 

*als je de credits van The White Album er op naslaat. Maar Clapton speelde wel natuurlijk mee op While my guitar gently weeps. (Met dank aan de oplettende Peerke)

00:29 Gepost door Geert S in Muziek | Permalink | Commentaren (4) | Tags: the beatles, 1968, the white album, 40e verjaardag |  Facebook |

Commentaren

Eric Clapton EC, toen nog gewoon God, speelt wel degelijk mee op de witte dubbel. Hij speelt de gitaarsolo op 'While My Guitar Gently Wheeps'. Om contractuele redenen werd hij niet vermeld.

Het is een van de allereerste platen die ooit kocht. Toen nog vinyl, met alle extratjes er bij. Het nummer ken ik niet van buiten maar het is iets in de tweehonderduizend. Niet veel waard dus, maar ik doe hem toch nooit weg.

Gepost door: Peerke | 24-11-08

shame on me Juist, ik inderdaad nog wat zitten twijfelen nadat ik dit schreef: was het toch niet Clapton... in 't vervolg mijn research wat beter doen! Maar eigenlijk is dit gewoon basiskennis natuurlijk.

Gepost door: Geert S | 24-11-08

kwis Hoe gaan we ooit een muziekkwis kunnen winnen als je zo blundert ;-))

Gepost door: Zwino | 24-11-08

de joker mm.. valt nog mee hoor. Afgelopen vrijdag hier in Landen nog meegedaan aan de kwis van de plaatselijke partij SPIL, en joker ingezet op muziekronde. Bleek goede keuze want bijna foutloze ronde (alleen bij herkomst Aznavour ging ik in de fout: ik vulde Azerbeidjan in ipv Armeniƫ...)

Gepost door: Geert S | 24-11-08

De commentaren zijn gesloten.