02-11-08

Novastar, 30.10.08, AB

decoration
Joost Zweegers had er duidelijk zin in donderdagavond in de AB: toen hij op het einde van zijn set Mars needs woman bracht, besloot hij er een publieksmoment van te maken: even uittesten hoe goed een volle AB dat nummer kon meezingen (erg goed, zo bleek) en vervolgens voor open doel scoren door een deel van zijn huidige radiohit ver van de micro én gesteund door een enthousiaste menigte met vanzelfsprekende klasse te brengen. Zweegers weet hoe hij een publiek moet bespelen. Toch is het ooit anders geweest. Ik herinner me zijn passage in de Velinx in 2004: van dat optreden is me niet veel meer bijgebleven dan een overdaad aan bombast en het weidse gebaar. Ik was dan ook niet zo'n fan van de nogal cleane en overgeproducete sound waar Novastar in die tijd (van Another lonely soul) in grossierde. Gelukkig is Almost bangor op dat vlak een reuzensprong voorwaarts: Zweegers heeft voor de eerste maal op CD een geluid gevonden dat zijn songs dient.  Dat vertaalt zich live ook in een straightforward gitaar-bas-drums-piano bezetting. Waardoor songs als Never back down en When the lights go out (inventief, die Edge-iaanse gitaarlicks waarop het nieuwe arrangement gebaseerd was), die me tot nog toe gestolen konden worden, live plots wél wisten te overtuigen. En ook de beste songs uit het debuut (Millersan, Cara mia, Lost and blown away, en een alweer door een dankbaar publiek meegebrulde, zeer goeie versie van Wrong) klonken in de AB zoals ze moeten klinken.  Enfin, om u maar te zeggen: Zweegers bood het AB-publiek waar voor zijn geld én heeft me - hoewel ik me voorlopig nog niet inschrijf op de fanclub - definitief weten te overtuigen van zijn onmiskenbare klasse.                                

00:18 Gepost door Geert S in Live | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ab, joost zweegers, novastar, almost bangor |  Facebook |

Commentaren

Op 31/10 maakte Geert S tegelijkertijd deel uit van gelegenheidsquizploeg De Vrienden Van Frieda Vindevogel waarmee hij een verdienstelijke 7de plaats behaalde.
Faut le faire.

Gepost door: LucV | 02-11-08

euh, 30.10 dus...

Gepost door: Geert S | 02-11-08

De commentaren zijn gesloten.